Starting now

Bijna een jaar geleden besloot ik pats-boem dat ik lang genoeg had uitgesteld en in kringetjes had lopen draaien. Het startschot klonk destijds in de vorm van dit stukje. Inmiddels zijn we ruim 35 stukjes verder.
.
Zeer recent liet ik deze verzameling stukjes lezen aan een oude vriendin die er nog niet van wist. Enthousiast geworden vroeg ze me daarop: waarom schrijf jij eigenlijk niet voor tijdschriften of kranten?
.
Ik had geen antwoord. Of eigenlijk wel, maar dat was niet bepaald fraai. Het luidde: Omdat ik een bangepoeperd ben. Omdat ik niet durf.
.
Het voert me in gedachten terug naar dat nazomerse terras. Eén van die gesprekjes kan ik me nog helder voor de geest halen. Het ging over The Artist’s Way. Op de vraag van mijn terrasbuurvrouw wat ik dan voor creatiefs deed, was mijn antwoord: ik schrijf heel erg graag, alleen nou ja, ik lijd een beetje aan het wie-zit-er-nou-op-mij-te-wachten-complex.
.
Laat een beetje maar weg. Zelfs na alles wat het afgelopen jaar me geleerd en gebracht heeft, de confrontaties met mezelf, de inzichten, alle mooie reacties en complimenten, zit ie er nog even hardnekkig als voorheen. Die stomme, kleinmakende rotovertuiging. Zo jammer. En zo niet nodig.
.
Het goede nieuws is dat een overtuiging slechts een gedachte is die je heel vaak hebt gedacht en maar blijft herhalen. Dus, afgelopen ermee nu. De hoogste tijd om deze te gaan overschrijven. Als verouderde software. Te vervangen door een nieuw, gewenst verhaal. Ik ga gewoon mijn eigen gedroomde verhaal schrijven. Starting now.
.
Heb je het al gehoord? Ik schrijf stukjes voor tijdschriften en kranten! Ik heb er enorm veel plezier in en de lezers zijn laaiend enthousiast. De bron aan schrijfinspiratie is onuitputtelijk en alles in mijn leven lijkt in een stroomversnelling te gaan. En wat misschien nog wel het allermooiste is, ik krijg er nog leuk voor betaald ook. Ik loop gewoon op wolkjes. Life is goooood.
.
Ongemerkt is er al typend een belachelijk grote smile op mijn smoeltje gegleden. Zo. Dat voelt stukken beter.
.
///
Fotocredit – Photo by rawpixel.com from Pexels
///

2 reacties

Reageer

Je e-mailadres zal niet gepubliceerd worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd. *

Gerelateerde artikelen