Opengespijkerd

Op een dag kom je aan bij een deur. Een stevig dichtgespijkerde deur. Je wilt erdoor, maar het gaat niet. Hier kun je niet verder. Je besluit een andere weg te vinden, weg van de deur.

Na jarenlange omzwervingen tref je jezelf opnieuw voor de deur aan. Die is nog altijd ferm dichtgetimmerd. Je hebt in de tussenliggende jaren alles geprobeerd. Je in alle mogelijke bochten gemanoeuvreerd. Kromgebogen. Plat op je buik. Alles om niet door deze deur te hoeven.

Nu pas zie je het. Dat jij het was. Jij was degene die hem ooit dicht timmerde. Nu kun je er niet langer omheen.

Moegestreden begin je de latten los te maken. Een voor een. Langzaam ontstaan er kieren. Je gaat door met wrikken. Het duurt een tijdje, maar daar is dan de deuropening. Je kunt weer vrij ademen. Je kunt je weg vervolgen.

Fier rechtop stap je door de deur. 

/

Foto: pexels.com

Reageer

Je e-mailadres zal niet gepubliceerd worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd. *

Gerelateerde artikelen