Het boeit hoe jij je voelt

In vervolg op gisteren nog wat meer over het Feel gooood-experiment en waar het idee vandaan komt.

Voortdurend horen en lezen over het nieuws doet onbewust van alles met je. Het wakkert angst aan en wekt zorgen op, of maakt je boos en gefrustreerd, doet een beroep op rechtvaardigheidsgevoelens en schuldgevoelens, want wat is het oneerlijk verdeeld, wat is er veel lijden op de wereld, etc. Alleen: mede-lijden maakt het lijden van die ander niet minder.

We zijn allemaal energie. En we hebben allemaal gevoelens en emoties. Die zijn voelbaar voor jou én voor anderen. Wat jij uitwasemt heeft invloed op de wereld om jou heen. Bedenk maar eens wat het met je doet als er een heel boos iemand de kamer binnenkomt. En andersom, hoe het is als je bij een heel vrolijk en enthousiast persoon in de buurt bent. Dat heeft effect. Hoe iemand zich voelt, straalt van hem of haar af. Good and bad.

Dus als jij je goed voelt, vol liefde, waardering, dankbaarheid of plezier, dan straalt dat van je af op de mensen in jouw omgeving. Al die mensen stralen op hun beurt ook positievere energie uit, wat weer van invloed is op de kring mensen om hun heen. Enzovoort, enzovoort. Het is als de kiezelsteen in het water, die steeds grotere kringen maakt. Dit geldt precies zo voor akelige gevoelens als minachting, afgunst, woede of haat.

Oftewel: het boeit hoe jij je voelt.

Dan kun je je maar beter goed voelen.

Nou, dat dus. Daar is het feel gooood-experiment op gericht. Uiteraard is je zo goed mogelijk voelen ook van levensbelang voor je eigen welzijn. Maar dat doen we verderop.

Voor nu: heb een lekkere zaterdag!

***

Photo by rawpixel.com from Pexels

Reageer

Je e-mailadres zal niet gepubliceerd worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd. *

Gerelateerde artikelen