FEEL GOOOOD-EXPERIMENT

Vanochtend in bed vloog er een idee mijn hoofd in. Ik zit er helemaal van te bubbelen. Dit is wat ik bedacht:

Zou het niet leuk zijn, en leuk dekt de lading hier nauwelijks, om eens een heel ander soort experiment te doen. Eentje gericht op je zo goed mogelijk voelen. Dus bijvoorbeeld 7 of 14 of 30 dagen lang een soort feel good-dieet volgen. Alleen heeft dit dieet niets met eten te maken. Het gaat wel over een soort voeding, maar dan meer over datgene waar je je hoofd mee vol pompt.

Zo’n dieet houdt in geen nieuws en achtergronden lezen en kijken, geen verkiezingsprogramma’s waar je je vreselijk over opwindt, geen waargebeurde drama’s waar je je helemaal mee vereenzelvigt. Even niet bezig zijn met de gaswinningsproblematiek, de vluchtelingenproblematiek, de Amerikaanse politiek. Even heel bewust wegblijven van geroddel, mensen zwart maken of afkraken, weg van social media of in elk geval zeer selectief. Weg van gezeur, geklaag en chagrijn. Niet urenlang praten over ziekte, medicijnen en dood. Even geen narrigheid. Geen gedoemdenk. Geen complottheorieën.

In het klein begin je al zo. Als je radio luistert en het gesprek of het gedraaide nummer halen je stemming omlaag, hup, zoek een andere zender waar het fijn is. Voor tv kijken idem, voel je het stoom uit je oren komen, zap door naar iets dat je echt boeit en een prettig gevoel geeft. Nog veel liever, zet die tv uit en ga iets anders doen. Heb je zorgen, problemen of verdriet, duik er eventjes niet helemaal in, maar kijk of je je aandacht tijdelijk op iets neutralers kunt richten. Er zijn altijd dingen die wel goed gaan, richt je daar op. (Wil je weten hoe, daar ga ik je de tools voor geven.)

Het gaat in hoofdzaak om het verleggen van je focus. Jij bent de baas. Jij bepaalt waar je je aandacht op richt. In theorie dan hè, want in de praktijk is het glibberen en glijden. Voor je het weet heeft de automatische piloot het alweer overgenomen. Denk, doe en voel je wat je altijd denkt, doet en voelt. Je zult er een beetje mee moeten oefenen om het in de vingers te krijgen.

Zou het niet leuk zijn om daar eens mee te spelen? Ervaren hoe het is, wat er met je gebeurt als je even een break neemt van het alledaagse gekkenhuis dat we de realiteit noemen.

Dusssss, doe je mee??

Zo ja, te gek. De komende dagen ga ik er meer over delen. Een soort leidraad voor je maken. Stiekem ook voor mezelf. Ik begin alvast.

///

Photo by Somben Chea – https://www.pexels.com/@cheasomben

Reageer

Je e-mailadres zal niet gepubliceerd worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd. *

Gerelateerde artikelen